"Mul on hea meel, et me mõtted Kajaga liiguvad samu radu pidi - eduka Eesti võti on tulevikku vaatav, avatud, targalt juhitud ja liberaalne riik," ütles Reformierakonna esimees Hanno Pevkur ERR-ile kommentaariks Kallase saadetud kirjale, mis kaudselt ka senise esimehe tööd kritiseeris, kirjutab ERR.ee.

"Tõsi on ka see, et meie peamiseks ideoloogiliseks vastaseks on Keskerakond. Kõigile neile, kes peavad rahvuspõhist vastandumist ainsaks võimaluseks eristuda, võib rahustuseks öelda, olge mureta - vastandumise nimekiri on pikk," selgitas Pevkur, loetledes valupunkte.

"Alustades küsimusest, kas Eesti peaks olema avatud või suletud - nii väärtustelt kui näiteks võõrtööjõu palkamiselt; kas Eesti peaks olema innovaatiline, tulevikku vaatav, eestimeelne, kuid selgelt maailmale avatud riik või peaksime lahendama 20 aasta taguseid probleeme ning otsima sõprust Kremliga; kas me oleme e-riigi usku ja kasutame neid eeliseid enda tugevustena ära või loobime e-riigi kodaratesse kaikaid ja umbusaldame seni saavutatut. Rääkimata meie erimeelustest majandus- ja maksupoliitikas. Nagu näha, seda loetelu võiks veel pikalt jätkata," tõdes Pevkur.