Sotsiaalminister Hanno Pevkuri sõnul on kiiduväärt, et ka riigikontroll on võtnud analüüsida Eesti haiglavõrku ning sisukas audit on kindlasti heaks täienduseks aruteludes, milline peaks Eesti haiglavõrk tulevikus välja nägema. „Tänan riigikontrolli panuse eest Eesti haiglavõrgu kujundamisel, ent täna on nii riigi kui ministeeriumi põhitähelepanu suunatud majanduse ning tööturu elavdamisele, et tekiksid uued töökohad ning majandus uuesti tõusma hakkaks,“ lisas Pevkur.

Sotsiaalministri hinnangul tuleb siiski ka haiglavõrguga tõsiselt edasi tegeleda, sest lähiaastate raha hulk tervishoius märkimisväärselt ei suurene ja tuleb otsustada, kuidas olemasoleva rahahulgaga pakkuda inimestele parimat arstiabi.

„Olen veendunud, et olukord, kus kõikides maakonnakeskustes on haigla, jääb Eestisse ka tulevikus, küsimus saab olema, milliseid teenuseid suudavad haiglad väheneva elanikkonna tingimustes inimestele pakkuda,“ märkis Pevkur.

Sotsiaalministeeriumi andmetel oli 1991. aastal Eestis 120 haiglat. Praegu tegutseb 60 haiglat, millest haiglavõrguhaiglaid on vaid 19.

Kehtiva arengukava haiglate loetellu kuuluvad SA Põhja-Eesti Regionaalhaigla, SA Tartu Ülikooli Kliinikum, AS Ida-Tallinna Keskhaigla, AS Lääne-Tallinna Keskhaigla, SA Ida-Virumaa Keskhaigla, SA Pärnu Haigla, AS Järvamaa Haigla, Kuressaare Haigla SA, SA Läänemaa Haigla, AS Rakvere Haigla, AS Lõuna-Eesti Haigla, SA Narva Haigla, SA Viljandi Haigla, AS Valga Haigla, SA Hiiumaa Haigla, AS Põlva Haigla, SA Rapla Maakonnahaigla ja SA Jõgeva Haigla.