"Juba mitmeid kuid on sotsiaalministeerium püüdnud mõlema sotsiaalpartneriga, nii tööandjate kui ametiühingute keskliiduga pidada läbirääkimisi, saatnud kirju ning palunud esitada ühine kandidaat. Kahjuks ei ole kumbki osapool ühist kandidaati välja toonud ja sellises olukorras valitsusel on valida, kas jätta Eesti ilma riikliku lepitajata või otsustada nende kirjade pinnalt, mis on valitsusse tulnud," ütles Pevkur ERR-i raadiouudistele.

Minister märkis, et valitsusele on laekunud kiri tööandjate keskliidult, kes soovitab Henn Pärna jätkamist. "Samamoodi on meil kiri teenistujate ametiühingult, kes on nõus Henn Pärna kandidatuuriga. Ainus, kes ei ole nõus Henn Pärna kandidatuuriga, on ametiühingute keskliit."

Pevkuri sõnul ei saa valitsus olukorras, kus tööturu osapooled ei leia kompromissi, jääda pealtvaatajaks ja leppida olukorraga, et Eestis pole homsest päevast riiklikku lepitajat.

Eesti Ametiühingute Keskliit leiab, et kolmepoolset kokkulepet ning ametiühingute ettepanekuid eirates soovib valitsus kinnitada Henn Pärna uueks ametiajaks riiklikuks lepitajaks, tallates niiviisi taas kord jalge alla sotsiaalpartnerluse hea tava.

EAKL ja Teenistujate ametiliitude keskorganisatsioon TALO saatsid Tööandjate Keskliidule ettepaneku sõlmida kokkulepe TALO esimehe Ago Tuulingu nimetamiseks riikliku lepitaja ametikohale, kuid tööandjad ettepanekule ei vastanud.