SL Õhtulehe reporter käis kohapeal uurimas üliõpilaste nimekirju, sest seda infot ei antud telefonitsi ajakirjanikule suurimagi mangumise peale.

Seinalehelt selgub kõigepealt, et teaduskonnas õppimine maksab tasulisele kohale pääsenud esmakursuslastele olenevalt erialast 60 000 — 80 000 rubla semestris. Järgnevad tänavuste tublimate lõpetanute nimekirjad. Ei ühtki eestipärast nime: ikka tavalised Katjad, Svetad ja Vasjad.

Magistrantuuri puudutavad nimekirjad. Esimesena püüab kaugelt pilku dokument: “…nõukogu otsusel arvatakse järgmised teaduskonna üliõpilased silmapaistvate õpitulemuste eest magistrantuuri, erialale vene keel võõrkeelena…” Nimekirja keskel on Anna Putina nimi.

Peterburis kinnitatakse, et Anna head õpitulemused ei pärine sugugi siinse teaduskonna loenguruumidest, vaid ühest välismaa ülikoolist, kuhu presidendi tütar üliõpilasvahetuse korras kohe pärast immatrikuleerimist läks.

Anna Putina kursusekaaslaste seas pole ühtegi eestipärast nime, nii et Izvestija loodud müstilise “Rüütli pojaga” ta igal juhul koos ei õpi.

Vastuvõtukomisjonis öeldakse, et teaduskonnas pole ühtegi Eestiga seotud tudengit. “Kaks-kolm aastat tagasi oli keegi Eestist, aga ta on juba lõpetanud,” eitab prodekaan võimalust, et Rüütli salapoeg võiks neil õppida.