Kirjamehe võitlus taimemürkide vastu päädis kutsega ilmuda põllumajandusametisse. Strider kinnitab, et käis lausa ülekuulamisel.

4. oktoobril kirjutas Õhtuleht sellest, et Põlvamaa Mustakurmu küla elanikud ei taha, et suurtalunikud nende kodude külje all põlde taimede õitsemise ajal ja ka lubatust tugevama tuule korral pestitsiididega pritsivad. Kommentaari andis toona Maaülikooli taimekaitseosakonna professor Anne Luik, kelle sõnul on ohtlik just taimemürkide krooniline toime.

Eelmisel reedel pidi Strider ametlikuks jutuajamiseks sõitma Põlvamaalt Sakku. Üks ots 225 kilomeetrit.

Striderile hakati selgitama, et põllumajandusmürgid ja nende koostises olevad glüfosaadid ei olegi tervisele ja keskkonnale kahjulikud. "Kahest ülekuulajast vanem andis mõista, et Maaülikooli teadlaste uuringud ja jutt on jama - neil pole seal isegi kateedrit, on ainult mingisugune instituut, ja et professor Anne Luik pole üldse mingi tõsiseltvõetav professor. Tema uurimistöö on kõik pärit ainult internetist ja seal leiduv info taimekaitsevahendite kahjulikkusest on vale," räägib Strider. Talle väidetud ka, et Eestis pole ükski uuring näidanud glüfosaadi esinemist põhjavees. Seega on selle kasutamine siin ohutu.