Pärast jaanuarikuu arvete saamist avastasid Oru elanikud, et vee ja kanalisatsiooni hind on kallinenud enam kui kaks korda, kirjutab Põhjarannik.

“Sellise haisva vee eest, mis kraanist tuleb ning mis kõlbab vaid tualetis käimiseks ja põrandate pesemiseks, peame me nüüd nii palju maksma,” on Oru elanik Valentina Orsitš nördinud ja lisab, et pesta end sellise veega ei saa ja isegi toataimede kastmiseks see ei kõlba - lilled närtsivad ära.

Orsitš ütles, et tal on valus vaadata, kuidas eakad inimesed, kel vanust juba 80 aastat ja rohkemgi, käivad tünnist vett toomas ning seejärel suunduvad raskete veeanumatega mööda tänavat kodu poole (tünni iga maja juurde eraldi ju ei tooda) ja peavad siis nendega veel neljandale-viiendale korrusele ronima.

Elamufondi teenindava ettevõtte OSK Grupp juhataja Leonid Hokkonen on Oru elanikega nõus, et veetariifile on Oru asulas lähenetud pehmelt öeldes ebamõistlikult ning uus tariif osutus neile, kel puudub juba kolm aastat võimalus kasutada torustikust tulevat puhast vett, täielikuks ootamatuseks.