"Ükskõik kuhu suunda siin Viru tänava alguses ei vaata, ikka leiate eest mõne stripiklubi, 50 meetrit mööda Müürivahet ühele või teisele poole," ütles SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks liige Markus Järvi sihtasutuse kokkupandud videos. Kokku on stripiklubisid vanalinnas 13 ja nii mõnegi puhul on kahtlus, et seal tegeletakse ka prostitutsiooniga.

Vanalinna Hariduskolleegiumi direktor Kersti Nigesen rääkis, et ei oska oma lastele enam koolitulekuks sobivat teed valida. Nii kooli hoolekogu kui õpilasesindus on kesklinna valitsuse poole pöördunud. "Tegin väikese tiiru ümber kooli, umbes 500-700 meetri raadiuses ja lugesin kokku 12 asutust," rääkis Mikaeli Ühenduse tegevdirektor Tiina Veismann. 

Ka Gustav Adolfi gümnaasiumi direktor Hendrik Aguri arvates ei tule selline pilt noorte moraalile kasuks. "Vanalinnas on palju koole ja palju õpilasi, ainuüksi meil ligi 1100," oli direktor murelik.

Vahest üks kummalisemaid nähtusi on see, et kõrvuti asuvad stripiklubi ja Dominiiklaste Püha Katariina klooster. "Ma ei usu, et meil Poolas võiks selline asi aset leida," ütles dominiiklaste kloostri vend isa Artur Modzelewski.

Homme, 1. oktoobril, toimub Müürivahe ja Viru tänava ristil ka vastav meeleavaldus, kus esinevad vanalinna elanikud ja mitmesugused kultuuritegelased.

Videot on võimalik vaadata siit.