Üritus toimub laupäeval, 3. juunil kell 12 Tamme staadionil ja on mõeldud eelkõige peredele, teatas kaitseliidu peastaap.

Kodanikukaitse päeval astuvad näidisesinemistega üles karate-poisid, ESS ekipaazh, Tartu Päästeamet ja päästekoerad. Kogu ürituse jooksul on võimalus tutvuda Päästeameti tehnikaga, õppida Naiskodukaitse juhendamisel esmaabi käepäraste vahenditega ja esmaabi Punaselt Ristilt ning tutvuda Tartu Üksik-Päästekompanii eridemineerimisvahenditega.

Kaitseliidu Tartu malev on üles pannud relvanäituse ning oma oskusi ja varustust demonstreerib ka Tartu Üksik-Jalaväekompanii parameedik.

Kuni kaheksa-aastased saavad osaleda staadionijooksul, Tartu Noorsoopolitsei korraldab võistluse jalgratta vigursõidus, suurematele lastele ja peredele korraldab Tartu linnavalitsuse spordiosakond kilomeetrijooksu.

Ürituse peaorganisaatori Leelo Küüni sõnul tahavad nad teist aastat toimuva Kodanikukaitse päeva muuta Tartus traditsiooniks.

"Kahjuks ei tea inimesed suurt nendest organisatsioonidest, kes on seatud nende turvalisuse ja heaolu eest hea seisma," põhjendas Küün.