Nimelt tõstis Eesti haigekassa detsembris, Eesti perearstide seltsi ettepanekul baasraha, millega langes ära vajadus haldustasude võtmiseks. Perearstide ettepanekul sõlmiti Eesti haigekassaga kohtuväline kokkulepe, teatab perearstide selts.

Nimetatud avaldusega sildistab haigekassa olukorra kui põhjuseta allumatuse õiguskorrale. Tegelikkuses andis perearstikeskuste otsustav käitumine põhjuse kiireks lahenduse otsimiseks ning sõlmitud kokkuleppega tunnistas haigekassa ebaõiglast olukorda.

“Perearstid selgitasid, et 74 krooni ruutmeetri eest ei kata Tallinnas perearstide rendikulusid. Seetõttu küsisime patsientidelt 10 krooni haldustasu ja saime oma tööd edasi teha,” selgitas olukorda Eret Jaanson Linnamõisa perearstikeskusest.

“Detsembri alguses toimus kohtuasja arutelu advokaatide osavõtul ning peale seda esitas perearstide selts ettepaneku baasraha tõstmiseks. Haigekassaga jõuti kokkuleppele ning baasraha tõsteti 171 kroonini (nii sai kogu Eesti perearstisüsteem lisaraha). See otsus näitas, et haigekassa nõustus sellega, et kulud ei ole kaetud.