Eesti Perearstide Seltsi juhatuse esimehe Ruth Kalda sõnul ei julge patsiendid ise alustada juttu ravimite hinna teemal, kirjutab Med24. “Kui soovitatud ravim ei ole osutunud jõukohaseks, siis alustan ise teemat. Inimene peab võtma mitmeid ravimeid. Arstide jaoks on oluline ravi tulemus ja sellest ei saa enne rääkida, kui patsient ravimit ei võta,” ütles Kalda.

“Mullu kulutasid patsiendid soodusravimitele omast taskust ligikaudu 800 miljonit krooni, seega tasus patsient ühe retseptiravimi eest keskmiselt 125 krooni. Analüüsides inimeste omaosaluse suurust ilmneb, et Eestis kasutatakse ravimeid üsna ebamõistlikult. Näiteks kõrgvererõhutõve ravimite puhul ostetakse vaid 10% juhtudest sama toimeainega ravimite hulgast kõige soodsam,” rääkis haigekassa juhatuse liige Mari Mathiesen.

Ida-Tallinna südamekeskuse juhataja Tiina Uuetoa juhtis tähelepanu sellele, et oluline on patsiendi teadlikkus, milliseid ravimeid ta hetkel tarvitab. “Hüpertoonik kasutab korraga kahte-kolme ravimit. Kui iga kahe-kolme kuu jooksul raviskeem muutub ja ravimeid on mitu, siis on tähtis, et patsient teaks, mida ta tarvitab. Patsient on kinnistunud nime külge ja ta ei tea toimeainet,” ütles Uuetoa.