Pentus-Rosimannus ütles, et väide, nagu oleks tema Viimsi maja ehitatud Autorollo tuludest, on otsene vale.

"Võtsin maja ostmiseks ja ehitamiseks üheksa aastat tagasi - 2005. aastal - pangast isikliku eluasemelaenu. Maksan seda laenu pangale tagasi 30 aastat ja selle eest on ehitatud ka maja, millele viitate. Laen on deklareeritud. Teil on võimalik seda kontrollida avalikest allikatest," kommenteeris Pentus-Rosimannus.

Autorollo eelmine omanik Tiit Pohla ei eitanudki, et pangalaen oli Pentus-Rosimannuse nimel. Küll aga rääkis Pohla kohtus, et ta andis ministri isale Väino Pentusele mitme aasta jooksul ettevõtte raha kokku suurusjärgus pool miljonit kuni miljon krooni, et maksta pangale igakuist majalaenu makset, kirjutas Äripäev.

Minister ei kommenteerinud, kas nii jõudis raha tema kontole ja sealt panka. Ta meenutas, et võttis laenu ja ehitas maja algusest peale teadmisega, et sinna asuvad elama ka vanemad, sest nende kodu rikkus kümme aastat tagasi tulekahju. "Isa proovis küll seda kannatada saanud majapidamist ka taastada, aga see oli nii emotsionaalselt kui majanduslikult liiga keeruline. Mul on hea meel, et sain oma vanemaid sellisel moel aidata ja tänu võetud pangalaenule neile uue kodu anda. Küll aga pole ma kunagi soovinud seda ajalehes kogu maailmale kuulutada," rääkis Pentus-Rosimannus.

Täna märkisid hageja advokaadid kohtus, et Autorollo endised omanikud Väino Pentus ja Tiit Pohl tunnistasid mõlemad varasemal kinnisel kohtuistungil, et Keit Pentus-Rosimannuse maja ehitati Autorollole Soome kliendilt Rahtirollolt teenuste eest laekunud raha eest, kuid seda raha ei võetud Autorollo raamatupidamises kunagi arvele.