"Uue, omandiõigusi paremini kaitsva jahiseaduse vastu võtmine on oluline ja suur reform ja mul on hea meel, et president selle seaduse välja kuulutas," ütles minister Delfile. "Nõustun täielikult presidendiga, et nagu iga suure reformi puhul, tuleb uue, tervikliku jahiseaduse puhul jahimeeste hulgas levitatava ebakindluse mahavõtmiseks muudatusi selgitada ja sellele paneb keskkonnaministeerium seaduse väljakuulutamise järel rõhku."

Enne uue seaduse jõustmist toimub spetsiaalselt uue jahiseaduse nüansside selgitamiseks mõeldud ürituste sari, kus kõik asjast huvitatud saavad ka detailsetele küsimustele vastused, lisas Pentus-Rosimannus.

Kindlasti on oluline seegi, et Eesti Jahimeeste Selts, kes ise on olnud seaduse väljatöötamise juures ning sellega põhjalikult kursis, pööraks põhitähelepanu eksitavate ja ebaselgust süvendavate müütide ja kuulujuttude mahavõtmisele ning täpse ja kohase, jahimehi korrektselt informeeriva teabe edastamisele, ütles ta.

"Uus jahiseadus annab selged alused maaomaniku ja jahimehe omavaheliseks kokkuleppeks. Uue jahiseadusega on kindlalt tagatud ka see, et loomade küttimine ei saa minna üle piiri ja riikliku ulukiseire andmetega tuleb küttimismahu otsustamisel arvestada," selgitas Pentus-Rosimannus.