"Tegu on erakonna sees ja sissepoole ebameeldiva ja keerulise avastusega. Arusaadav, et see tekitab küsimus ka väljastpoolt," nentis Pentus-Rosimannus valitsuse pressikonverentsil küsimustele vastates.

"Ei taha tegeleda alusetute süüdistustega. Peasekretär kutsus töörühma kokku, kes peab need asjaolud välja selgitama. Kõik juhatuse liikmed tahavad, et see selgus kiiresti saabuks. Ilmselt ei ole tegu alusetute süüdistustega," tunnistas Pentus-Rosimannus.

Keskkonnaminister kinnitas aga, et kui on selge, kes on manipulatsioonidega seotud olnud, siis tuleb neil vastutus võtta.

Ta toonitas, et erakonna sisevalimistel pole mingit seost riikliku e-valimissüsteemiga. "Kui räägime e-valimiste süsteemist, siis käib isiku tuvastamine ID-kaardi alusel. Reformierakonna siseselt oleme liikmeid nii palju usaldanud, et selleks saab süsteemi siseneda Facebooki konto või paroolidega."

Seda, kellele kahtlased hääled läksid, ei võimalda süsteem tema sõnul tagantjärele kindlaks teha. Saab ainult kontrollida - nagu seda tegi ka Eesti Ekspress - kas inimesed, kes väidetavalt hääletasid ka tegelikult hääletasid