Euroopasse siirduva Urmas Paeti asemel välisministri toolile asuv Pentus-Rosimannusel on 17. novembri seisuga puhkamata päevi 19, mis tähendab, et hüvitist saab ta nende päevade eest natuke üle 2700 euro, ütles ministeeriumi pressiesindaja Berit-Helena Lamp Delfile.

Seaduse järgi tuleb töölepingu lõpetamisel maksta välja kasutamata jäänud puhkuse hüvitis.

Keskkonnaminister pidi sõitma ka Austraaliasse, kus ta pidi osalema rahvusvahelisel konverentsil ja külastama Sydneys asuvat Eesti Maja. Lamp kinnitas Delfile, et see sõit jääb ministril ära ning maakera kuklapoolele sõidavad ministeeriumi ametnikud.

Delfi kirjutas hiljuti, et rahandusministri ametist lahkunud Jürgen Ligi ning välisministri ameti maha pannud Urmas Paet lahkumiskompensatsiooni ei saa, kuid väljavõtmata puhkusepäevade eest saab Paet ligi 12 000 eurot.

Välisminister Urmas Paet teatas selle nädala alguses, et läheb ikkagi eurovoliniku kohale asunud Andrus Ansipi asemel europarlamenti. Reformierakonna juhatus otsustas seega kolmapäeval, et esitavad uueks välisministri kandidaadiks Keit Pentus-Rosimannuse ning tema asemel keskkonnaministriks riigikogulase Mati Raidma. Peaministri esitatud kandidaadid peab heaks kiitma president.