Välisminister Pentus-Rosimannuse ja OECD peasekretäri Ángel Gurría sõnul on Ukraina stabiilse arengu kindlustamiseks väga oluline rahvusvahelise üldsuse tugi, teatas välisministeerium.

„OECD-l on pikaajaline ja tugev majandusalane analüütiline võimekus ja kogemus institutsioonide ülesehitamises ning see saaks Ukrainale suuresti kasuks tulla,“ sõnas välisminister. Ka Eesti toetab OECD kaudu Ukraina prokuröride ja uurijate võimekuse tõstmist keerukate ja riigipiire ületavate maksualaste kuritegude uurimisel 30 000 euroga. „Samuti aitaksid OECD nõuanded majanduse arendamiseks taastada usaldust ka Ukraina majanduskeskkonna vastu,“ lisas ta.

Pentus-Rosimannus ja Gurría kõnelesid veel OECD edasisest laienemisest. „OECD laienemine on vajalik, kuna see suurendab meile oluliste väärtuste nagu vaba turumajandus, õigusriigi põhimõtted, demokraatia ja inimõiguste austamine levikut maailmas,“ sõnas välisminister. „Nii Läti kui Colombia on teinud kiireid edusamme OECDga liitumiseks. Samuti tuleks selle aasta suvel esitada liitumiskutse Leedule ja Costa Ricale,“ lisas välisminister.

OECD peasekretär ja välisminister kõnelesid veel maailmamajanduse olukorrast laiemalt.

Peaminister Taavi Rõivas ja OECD peasekretär Ángel Gurría esitlevad täna OECD Eesti kohta koostatud värsket majandusülevaadet.

OECD on arenenud demokraatlike riikide ühendus, kuhu kuulub 34 maailma enimarenenud riiki. OECD asutati 30. septembril 1961.