Reformierakond ja sotsiaaldemokraadid tegid presidendivalimiste riigikogu vooru eel kokkuleppe, et riigikogu esimeses hääletusvoorus toetatakse sotsiaaldemokraat Eiki Nestorit ja teises Kallast.

"Nii Eiki Nestoril kui Siim Kallasel on parlamendis võrdsed võimalused presidendiks valitud saada. Ma arvan, et mõlemad oleksid Eesti jaoks head ja tublid presidendid," arvas Pentus-Rosimannus.

"Kui mõlemad neist peaksid teiste poliitiliste jõudude toetuse leidmisel parlamendis ebaõnnestuma, siis on Siim Kallase poolt aumehelik paluda oma toetajatel koonduda valimiskogus Marina Kaljuranna taha, nii nagu Marina Kaljurand tegi parlamendis toimuvate presidendi valimiste eel. Sellest, et Reformierakond toetab presidendi valimiste valimiskokku jõudmisel Marina Kaljuranda, me erakonna juhatuses mõned nädalad tagasi ka rääkisime, selle teadmisega anti Siim Kallase ülesseadmiseks parlamendis Reformierakonna fraktsiooni poolt allkirjad ja tahaks loota, et seda kokkulepet pole plaanis kellelgi murda," lisas Pentus-Rosimannus.

"Nagu värsked uuringud kinnitavad on Marina Kaljurand toetust rahva hulgas veelgi kasvatanud, mis tähendab et praegustest kandidaatidest nähakse just temal olevat kõige enam presidendiks sobivat sisu, oskusi ja isikuomadusi," teatas Pentus-Rosimannus.

3. augustil kinnitas Reformierakonna juhatus Kallase Reformierakonna presidendikandidaadiks riigikogus. Valimiskogusse puutuv jäi tollal lahtiseks.

„Juhul kui presidendi valimine riigikogus ebaõnnestub, siis on Reformierakonnal võimalus valimiskogus toetada Marina Kaljuranda,“ lausus Reformierakonna esimees Taavi Rõivas tollal Reformierakonna pressiteate kohaselt.

Kaljurand ütles samal päeval, et Rõivas oli talle helistanud ja kinnitanud, et Kaljurand on Reformierakonna presidendikandidaat valimiskogus.

Kallas on omakorda teatanud, et kui ta pääseb riigikogu kolmandast voorust automaatselt valimiskogu kandidaadiks, siis ei kavatse ta kandideerimisest loobuda. Kui ka Kaljurand kandideerib, võib sel juhul olla valimiskogus kaks Reformierakonna kandidaati.