Välisminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul peab Euroopa Liit jätkama oma senist poliitikat. „ELi piiravad meetmed, vastusena Ida-Ukrainas toimuvale, täidavad oma eesmärki,“ ütles välisminister. „Euroopa Liit peab olukorra lahendamiseks Ukrainas oma praegust kurssi hoidma,“ lisas ta.

Otsuse ja määrusega laiendatakse varem vaid transpordi, telekommunikatsiooni ja energia sektoritele seatud investeerimispiiranguid kõigis sektorites tegutsevatele Krimmi ja Sevastopoli ettevõtetele. Keelatakse kinnisvara omandamine Krimmis ja Sevastopolis.

Transpordi, telekommunikatsiooni, energeetika ja nafta, gaasi ja mineraalide kaevandamisega seotud kaupade ja tehnoloogia nimekirja täiendatakse. Nimekirjas loetletud kaupa ja tehnoloogiat ei tohi müüa, tarnida, eksportida ega üle anda füüsilistele või juriidilistele isikutele, üksustele või asutustele Krimmis või Sevastopolis ega kasutamiseks Krimmis või Sevastopolis.

Lisaks kehtivale keelule anda tehnilist ja rahalist abi teatud ettevõtetele, keelatakse ka selliste teenuste osutamine, mis on seotud uue taristu loomisega Krimmis ja Sevastopolis.

Keelatakse ka turismiga seotud teenuste osutamine Krimmis ja Sevastoopolis ning kruiisilaevade sisenemine Krimmi poolsaare sadamatesse.

Otsus ja määrus avaldati Euroopa Liidu Teatajas 19. detsembril ja need jõustusid 20. detsembril.