„Erakondade põlvkondade vahetused tulevad ikka ette,“ ütles Tulviste Delfile. „Sageli tuleb ette, et need, kes on koos tulevad, ka koos lahkuvad.“

Ta ei eita sugugi, et erakonnas on nooremad liikmed vanemate kohta üle võtmas. „Julgen öelda, et kuidagimoodi ei ole erakonnas õhkkond kannatada saanud,“ ütles Tulviste. „Need muutused nimekirjades on kõik omavahel läbi arutatud ja kooskõlas.“

„Me väga loodame, et seekord nooremad poliitikud saavad ka rohkem hääli,“ lausus Tulviste, kes kandideerib märtsivalimistel Tartu- ja Jõgevamaal, mitte Tartu linnas nagu varem.

„Ei ole ma esimese kolme hulgas ega ka viimane,“ sõnas Tulviste, kes enda sõnul on arvestanud ka võimalusega, et ta ei osutu riigikogusse valituks.

Tulviste on erakonna liige alates 1999. aastast. Ta on riigikogusse valitud kahel korral.

Noortest poliitikutest ei julge Tulviste kedagi esile tõsta. „Eks kergem on hääli saada nendel, kes on varem ka mingit rolli mänginud,“ märkis ta ja nimetas Margus Tsahknat, Ken-Marti Vaherit ja Urmas Reinsalu.

Tulviste ei tahtnud prognoosida, kui palju kohti IRL märtsivalimistel riigikogusse saab. „Neid arvulisi prognoose ei ole ma kuulnud ega taha ka ennustada,“ lausus Tulviste. „Tuleb teha kõik endast olenev ja läheb nagu läheb.“

Isamaa ja Res Publica Liidu valimisnimekirja uurides jääb mulje, et tuntud isamaaliitlastele eelistatakse Res Publicas alustanud noorpoliitikuid. Tulviste sõnul ajakirjandus teatavasti liialdab, sest see käib ameti juurde.

Nii on Tallinna kesklinnas, Lasnamäel ja Pirital erakonna esinumber Juhan Parts, Nõmmel ja Mustamäel Urmas Reinsalu, Haaberstis, Põhja-Tallinnas ja Kristiines Ken-Marti Vaher, Jõgeva- ja Tartumaal Ene Ergma ning Hiiu-, Lääne- ja Saaremaal Tõnis Palts.

Võru-, Valga ja Põlvamaal on esinumber Jaak Aaviksoo, Tartu linnas Tõnis Lukas, Ida-Virumaal Erki Nool, Lääne-Virumaal Marko Pomerants, Pärnumaal Toomas Tõniste, Järva- ja Viljandimaal Helir-Valdor Seeder ning Harju- ja Raplamaal erakonna esimees Mart Laar.