Mardna sõnul on võimalik selline joove saavutada kanget alkoholi juues ka poole tunniga.

"Kui noormees viina korraga ära jõi, siis võis ta 2,2-promillise joobe saavutada ka väga lühikese aja jooksul. Üks tavaline pooleliitrine õlu ei tõsta aga joovet rohkem kui 0,5-promilli peale ning tunniga 5-6 õlut ära juua pole aga väga usutav," ütles Margna Delfile.

Organismi väsimus ei ole Mardna sõnul joobe tekkimisel esmatähtis. "Alkoholi imendumine toimub aeglasemalt siis, kui kõht on täis. Tühja kõhuga ja näiteks gaseeritud vee pealejoomisega toimub imendumine kiiremini."

"Leian, et politsei ohutunne peaks ka kõrgendatud olema, kui kontrollitakse korduvalt kiiruse ületamisega vahele jäänud meest. Samuti tekib küsimus, et kuidas sai 15-aastane tüdruk pidutseda baaris, kus selles vanuses peaks see olema keelatud?" imestas Mardna.

Euroopa Liidu regulatsiooni järgi liigitub 2,2-promilline joove keskmiseks joobeks. Raske joobe saavutamiseks on aga vaja vaid 0,3 promilli suuremat joovet (üle 2,5 promilli)

Haapsalus nelja noore inimese surma põhjustanud Madis Kruusma oli ekspertiisi andmetel õnnetuse hetkel 2,2- promillises alkoholijoobes, kinnitas Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Annely Erm.

Eile teatas politsei, et sama BMW peeti kinni ka paar tundi varem. Sel hetkel oli roolis olnud auto omanik esialgseil andmeil kaine.

Laupäeva hommikul kella 7 paiku juhtus Ääsmäe-Haapsalu-Rohuküla maanteel Herjava küla lähistel üliränk liiklusõnnetus, kui veokiga kokku põrganud sõiduautos sai surma neli kohalikku noormeest. Autos olnud 15-aastane tüdruk sai üliraskelt vigastada ning on haiglas. Õnnetuse hetkel oli roolis Madis Kruusma.

Alkoholijoobes mootorsõiduki juhtimise EL regulatsioon

Joobeseisundi tuvastamise ja joobeastme määramise ning joobeastme määramiseotsuse vaidlustamise korra § 19 sätestab alkoholijoobe raskusastme määramise:
1) alkoholi tarvitamise tunnused – alkoholisisaldus väljahingatavas õhus 0,10 kuni 0,24 mg / l kohta või 0,20 kuni 0,49 promilli veres;

2) kerge alkoholijoove – alkoholisisaldus väljahingatavas õhus 0,1 kuni 0,75 mg/ l kohta või 0,20 kuni 1,50 promilli veres ja kehaliste või psüühiliste funktsioonide ja reaktsioonide häirumine või muutumine on sedastatav;

3) keskmine alkoholijoove – alkoholisisaldus väljahingatavas õhus 0,76 kuni 1,25 mg/l kohta või 1,51 kuni 2,5 promilli veres;

4) raske alkoholijoove – alkoholisisaldus väljahingatavas õhus rohkem kui 1,25 mg/l kohta või rohkem kui 2,5 promilli veres.