Veel eile oli teada, et Keskerakonna esimeheks kandideerijaid on kuus: Edgar Savisaar, Jüri Ratas, Peeter Ernits, Marika Tuus-Laul ja Heimar Lenk. Viimased kaks, Tuus-Laul ja Lenk, on end defineerinud Savisaare toetuskandidaatidena.

Täna teatas Yana Toom, et tema kandideerib homme Jüri Ratase vastu, viidates sellele, et Edgar Savisaar loobus esimehe kohale kandideerimast.

Peeter Ernits kinnitas Delfile, et temal on erakonna esimeheks kandideerimisel tõsi taga. "Olen täna mitmel pool aru pidanud - ja pean veel - ning olen selgelt Edgar Savisaare ja Yana Toomi leeris. Mida ma homme teen - kõik on võimalik praegu," märkis Ernits, lisades, et juhul, kui ta peaks enda kandidatuuri homme taandama, siis igal juhul mitte Jüri Ratase kasuks. "Aga ma rõhutan, et praegusel hetkel arenevad sündmused kiiresti," lisas ta.

Ernitsa sõnul algavad väga olulised sündmused alles pärast homset Keskerakonna kongressi. "See homne, kes võidab, on alles üks samm ja see ei ole mingi ajastu lõpp, seda ma tean kindlasti," sõnas Ernits.