Põdder külastas Savisaart esmaspäeval ja kolmapäeval. Tema sõnul võib meeri paranemise kuluga rahul olla ja ägeda intensiivravi periood on möödas. „Väga raskest seisust on ta välja tulnud,“ märkis Põdder.

Savisaar hingab nüüdseks ise, trahheostoom ehk hingeteede hingamistoru ja ka tsentraalne veenikanüül on välja võetud. Põdder rõhutas, et nüüd on kõige tähtsam taastumisega tegeleda, mida ka tehakse. Savisaare juures käivad füsioterapeudid ja ta võimleb ka iseseisvalt.

Põdderi hinnangul hoitakse Savisaart praeguses osakonnas veel ehk paar-kolm nädalat, pärast mida vajab ta aktiivset taastusravi, millega tegelevas asutuses proteesimeister vaatab jala üle ja võtab mõõdud, et hakata linnapeale tegema uut jalga. Savisaar ise tahaks kiiremini haiglast välja.

„Istub juba voodiserva peal ja vaatab telekat, tal on ääretult igav ja tahab juba koju – nagu ikka patsient,“ sõnas Põdder, kelle sõnul igatseb Savisaar Hundisilmale, kuna muretseb igapäevaste asjade pärast. „Oli mures, et kevad on käes ja aed on riisumata.“

„Teise jalaga väntab juba jalgrattaga, mis on talle voodisse tõstetud. Üle kuu aja on lamanud, eks lihased on natuke kõhetunud ja nendega peab vaeva nägema, treenima. Ise on ta päris aktiivne,“ kiitis Põdder, et Savisaar tegeleb võimlemisega ja mudib stressipalli. „Vaidleb juba arstidega, nii et vana Edgar on tagasi.“

Näitajad on korras

Samuti on lahenenud neeruprobleemid, korras on ka vererõhk, südamerütm ja kõik organismi koed on hapnikuga varustatud. Põdder märkis aga, et Savisaart hakatakse tasapisi aktiviseerima ja siis vaadatakse edasi. „Senikaua, kuni sa rahulikult voodis oled, seni on näitajad teatud ravimite hulgal normaalsed, aga kui saad füüsilise koormuse taha, siis on võib-olla vaja natukene ravi liigutada, panna midagi juurde või ära võtta.“

Kõige tähtsam on Põdderi sõnul, et kuna muud näitajad on hetkel korras, siis jalahaav korralikult kokku kasvaks. Parema jala amputeerimiskoht on Põdderi sõnul kinni õmmeldud ning paraneb, kuid on praegu veel paistes.

Põdder külastas Savisaart esmaspäeval neli ja kolmapäeval kaks ja pool tundi. „Ta tundis päris palju huvi sellest, mis poliitikas toimub. Narkoosi pärast on ju auk vahel, ei tea, mis toimus. Tahtis ikka päev-päevalt teada, mis siis toimus,“ sõnas Põdder.

„Tundis rõõmu, et Paula läks liini peale ja kahekesi püüdsime meelde tuletada, mis kolmanda trammi nimeks oli plaanitud – kummalegi ei tulnud meelde. Jõudsime mõne asja pärast juba vaielda ka – mina ütlesin, et teed niimoodi, tema ütles, et nii ta ei taha teha. Selles suhtes on minu jaoks vana Edgar tagasi,“ sõnas Põdder.

Käib palju külalisi

„Kui esmaspäeval läksin teda vaatama, siis ta vaatas parasjagu riigikogu infotundi. Kui eile läksin, siis vaatas Tallinna televisioonist „Vaba mõtte klubi“. Kui pikemalt rääkisime, siis eks ta vahepeal väsis ära ka ja silm vajus kinni, sest tal on jala pärast veel valuvaigisteid peal,“ selgitas Põdder.

Savisaarel käib palju külalisi, nii pereliikmeid, sõpru kui ka Tallinna linnavalitsuse ja erakonna juhtkonna liikmeid. „Mina hoiaks neid rohkemgi ära sealt, aga ta ise on väga huvitatud. Ta tahaks kodule lähemale, tahaks Tallinnassegi, siis saavad teised rohkem vaatamas käia.“

Põdder märkis, et ta usub, et Edgar Savisaar on augusti alguseks tööl tagasi.