“Olen abilinnapea ülesandeid täitnud 2001. aastast. See on olnud väga pingelise töö periood ja tunnen lihtsalt, et minu vanuses on õige aeg pisut tagasi tõmmata,” selgitas Toivo Ninnas.

Reformierakonna Tallinna piirkonna juhatusse kuuluva abilinnapea Margus Allikmaa sõnul oli Toivo Ninnas tugev abilinnapea, kelle teeneks eelkõige hoogustunud teede ja tänavate ehitus, teatas erakonna pressiesindaja Delfile.

“Toivo oli abilinnapea, tänu kellele sündisid sisuliselt uus Vabaduse puiestee, Tartu maantee läbimurre ja alustati Põhjaväila ehitust. Need on meeletult mahukad ja linna jaoks olulised projektid, mida oskavad hinnata ilmselt kõik,” nentis Allikmaa.

Ninnase sõnul peab ta heaks tooniks, et abilinnapea kohalt lahkudes ei jäta ta erakonda tühja tooliga, vaid teeb ettepaneku ka oma võimaliku järglase osas. “Olen mitme inimesega nõu pidanud ja minu ettepanek on, et Reformierakond võiks esitada turvalisuse ja planeerimise eest vastutava abilinnapea kandidaadiks Peep Aaviksoo.”

Ametist lahkuv Ninnas peab oluliseks, et lähiajal saaks volikogus heakskiidu pikaajaline arengustrateegia “Tallinn 2025”, mille väljatöötamisega on Ninnase juhtimisel tegelenud üle saja inimese ja mis esitab pealinna arenguvisioonid järgmiseks kahekümneks aastaks. “Arvan, et Aaviksoo on see mees, kes kõva ja kindla käega kõiki neid asju edasi viib,” sõnas Ninnas.

Reformierakonna Tallinna piirkonna juhi Keit Pentuse sõnul tuli Toivo Ninnase palve enda asemele uus abilinnapea nimetada paljudele üllatusena, kuid juhatus rahuldas Ninnase soovi.

“Toivo Ninnas oli tugev abilinnapea, kes aitas ellu viia Reformierakonna üht peamist valimislubadust — ehitada uusi teid ja muidugi hindab Tallinna piirkond seda kõrgelt. Aga me peame aktsepteerima ka inimese soovi tegeleda ühel hetkel millegi muu kui poliitikaga,” lausus Pentus.

Tema sõnul toetas erakonna Tallinna piirkonna juhatus ka ettepanekut esitada uueks abilinnapea kandidaadiks Peep Aaviksoo. “Juhatus leidis, et Peep Aaviksoo on kaasaegsete juhtimisoskustega tugev juht ja et kui meil tuleb Toivo Ninnase koht täita, on tema parim kandidaat sellele kohale.”

Toivo Ninnas esitab lahkumisavalduse esmaspäeval linnapea Edgar Savisaarele, samuti esitab Reformierakond esmaspäeval koalitsioonipartnerile Peep Aaviksoo abilinnapea kandidatuuri.

Muudatuse linnavalitsuse koosseisus peab kinnitama linnavolikogu.