“Sõidu- ja kõnniteed on täis kivipuru, mis kukub teele lõhkamistööde tõttu murenevast seinast,” ütles Eesti Päevalehele kaabeltelevisioonifirma STV asepresident Raivo Mihkelsoo, kelle kontor jääb uue kunstimuuseumi ehitusplatsi lähedale.

Neljapäeval kohal käinud päästeametnike sõnul midagi väga hullu siiski pole. “Suurt varingut ei tohiks tulla, see on erosioonipuru, mis lõhkamistega pudeneb,” ütles päästeameti pressiesindaja Kirill Teiter.

Laagna teed uue kunstimuuseumi keldriga ühendava tunneli lõhkamistööde tõttu on Uuslinna bussipeatus toodud linnale lähemale. Paraku on see nüüd paeseina all, kust ülevalt kivikesi pudeneb. Viie meetri kõrgusest paeseinast paistis ka neljapäeval pooleldi lahtisi kivisid.

Lõhkamistööde vaheajal ohukohta külastanud päästeametnikud leidsid, et kanalisse laskuva trepi juures on suuri kivikamakaid ning arutasid bussipeatuse ümberpaigutamise võimalust.

Plahvatust jälgides jõudis päästeameti peaspetsialist Tõnis Pajo siiski järeldusele, et nii suurt ohtu ei ole.

Tallinna tuletõrje- ja päästeameti direktori asetäitja operatiivteenistuse alal Kuno Tammearu sõnul päästeamet võrke ei pane, kuid piirab ohtliku ala lindiga.

Tammearu sõnul on päästeamet nüüd võimalikust ohuallikast teadlik ja rakendab vajalikke meetmeid.