Uue kunsti muuseumi juhataja Mark Soosaar ütles Raadio Pärnule, et esitas eelmisel nädalal linnavalitsusele taotluse monumendi eksponeerimiseks järgnevaks viieks aastaks.

Sel esmaspäeval linnavalitsuse istungil taotlust ei arutatud. Pärnu linnavalitsuse avalike suhete nõunik Romek Kosenkranius ütles Raadio Pärnule, et Soosaare avaldus jõudis linnavalitsusele 14. jaanuari kuupäevaga ja ehitusjärelevalveamet vaatab taotluse läbi kümne päeva jooksul. Linnavalitsus arutab taotlust järgmisel esmaspäeval.

Kosenkranius avaldas kahtlust, kas linn lubab monumenti rohkem kui aastaks jätta. Peata Lenini kuju kuulub ajutiste ehitiste hulka ja neile on linnavalitsus reeglina üheks aastaks loa andnud põhjusel, et selle ajaga võib olukord muutuda.

Pärnu Uue Kunsti Muuseum avas peata Lenini kuju 1999. aasta lõpus sümboliseerimaks hüvastijättu 20. sajandiga. Aastaid Tallinnas EKP Keskkomitee ees seisnud kujul puudub üks käsi ja pea, mis on ära varastatud. Pärnus on kujust aastatega saanud soome turistide huviobjekt.

Taiesel on Soosaare sõnul kolm autorit. Esimene on tuntud vene skulptor Tomski. Teine autor on nimetu varas, kes millalgi viimase kümne aasta jooksul röövis ära kuju pea ja käe. Kolmandaks autoriks peab ta ennast, kuna pani kuju püsti just sellisena nagu ta on, ilma pea ja ühe käeta.