Ministri sõnul rääkis Lavly Perlingu kasuks tema kogemusterikas ja silmapaistev töö prokuratuuris ning selge visiooni olemasolu prokuratuuri rollist ja tulevikust, teatas justiitsministeerium.

„Lavly Perling on kogenud ja tunnustatud jurist. Tema tugevusteks on ekspertteadmised kriminaalmenetluse valdkonnas, samuti on ta end silmapaistva teenistuse ajal prokuratuuris tõestanud asjatundliku juhina nii Viru, kui ka Põhja ringkonnaprokuratuuris, samuti riigiprokuratuuri süüdistusosakonnas. Ta on arendanud prokuratuuri edukalt nii kuritegude tõkestamisel ja avastamisel vajaliku jälitustegevuse planeerimise, kohtueelse kriminaalmenetluse juhtimise, kui ka riikliku süüdistuse esitamise valdkonnas,“ põhjendas Anvelt oma valikut.

Riigi peaprokuröri nimetab ametisse valitsus justiitsministri ettepanekul, olles ära kuulanud riigikogu õiguskomisjoni arvamuse. Riigi peaprokurör nimetatakse ametisse viieks aastaks. Justiitsminister Anvelt soovib peaprokuröri kandidaati esitleda ka kõigile riigikogu fraktsioonidele.

„Kui minu kandidatuur leiab toetust, siis minu kaks peamist eesmärki riigi peaprokurörina oleksid riikliku süüdistuse kvaliteedi tõstmine ja prokuröri elukutse väärtustamine. Oma ideedest ja plaanidest saan ma aga lähemalt rääkida siis, kui otsus minu suhtes on tehtud,“ kommenteeris Perling oma plaane.