Kahtlustusest süüdistuse esitamiseni kulus prokuratuuril 14 kuud ning süüdistus esitati üheksale inimesele.

Edgar Savisaar sai süüdistuse posti teel. "Prokuratuur ei läheks kohtusse, kui prokuratuur ei ole kindel tõendites. Meie usume, et piisavad tõendid on olemas," kommenteeris Perling.

Keskerakonnaga pikalt koostööd teinud reklaamiärimees Paavo Pettai langes süüdistatavate nimekirjast ära, kuna osutas antud menetluse käigus riigile kaasabi. "Ei saa öelda, et see on suur osa materjalist. See on üks paljudest tõenditest, mis on kriminaalasjas kasutusel," märkis Perling.

Perling ei avaldanud, kuidas Savisaar täpsemalt altkäemaksu võttis, pidades väga oluliseks, et õigusemõistmine leiaks aset kohtus, mitte meedia vahendusel.

Perling kinnitas, et prokuratuur on valmis võimalikult kiiresti kohtupidamist alustama ja võimalikult kiiresti panustama, et menetlus võimalikult kiiresti lõpule viia. Täpset aega, mis menetluseks võib kuluda, ei saa Perling aga öelda. "Sest alati võib olla elulisi asjaolusid, mis tingivad menetluse edasilükkamist," lisas Perling.

Küsimusele, kas Edgar Savisaar oli nõus minema kokkuleppemenetlusele, vastas Perling, et ei saa prokurörina spekulatsioonidega tegeleda.

Savisaare süüdistus

Riigiprokuratuur esitas kriminaalmenetluse raames süüdistuse kuritegude toimepanemises Tallinna linnapeale Edgar Savisaarele, kelle suhtes kehtib kohtumäärus ametist kõrvaldamise kohta, MTÜ-le Eesti Keskerakond, endisele Tallinna linnavalitsuse nõunikule, volikogu esimees Kalev Kallole ning viiele ettevõtjale.

Kogutud tõendite alusel on Tallinna linnapeale, Edgar Savisaarele esitatud süüdistus korduvas suures ulatuses altkäemaksuga nõustumises ja vastuvõtmises, suures ulatuses toime pandud rahapesus, suures ulatuses ja korduvalt toime pandud omastamises ning suures ulatuses erakonnale keelatud annetuse vastuvõtmises.