Ta lisas, et praegusel hetkel ei ole alust kahtlustada kedagi omakasulistes kuritegudes, ei pistises ega altkäemaksus, vaid kontrollitakse tõesti erinevate riigihangete läbiviimise seaduslikkust. Võimalikest karistustest on Aasa sõnul veel vara rääkida.

Riigiprokuratuuri teatel said teedeehituse hangete kriminaalasjas kahtlustuse majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kantsler Marika Priske, maanteeameti peadirektor Tamur Tsäkko ja Nordecon Infra AS-i peadirektor Erkki Suurorg. Täna kuulati kõik kolm kahtlustatavana üle. Kedagi uurimisega seoses kinni peetud või vahi alla võetud ei ole.

Kaitsepolitseiamet ja riigiprokuratuur menetlevad kriminaalasja, mille käigus kontrollitakse Aruvalla-Kose ning Liiapeksi-Loobu teelõikudega seotud riigihangete seaduslikkust. Kriminaalmenetluse eesmärgiks on selgitada välja, kas nimetatud riigihangete käigus on rikutud riigihangete ja konkurentsialaseid seadusi ning kas sellega on tekitatud riigile kahju.

Eile korraldasid kaitsepolitseiameti töötajad läbiotsimisi uurimise all olevate ettevõtete ning ametiisikutega seotud ruumides. Majandusminister Juhan Parts algatas täna seoses kahtlustustega distsiplinaarmenetluse. Priske ja Tsäkko kõrvaldatakse ministeeriumi teatel uurimise ajaks ametist.