„Vara on veel hinnanguid anda,“ ütles Ansip Vikerraadiole. „Minule on tänaseks teada üle 30 kahtlase hääletamise, mis vastavad ühele ja samale mustrile ja mis võib viidata manipuleerimisele.“

„Igal juhul on see väga taunitav, et keegi on üritanud ja osalt ka manipuleeritud valimiste tulemustega,“ lausus Ansip.

Kui neid hääli on 30 siis valimistulemusi see ei mõjuta, lisas valitsusjuht.

„Sellisel inimesel, kes on üritanud sõpruskonnaga manipuleerida, ei ole kohta erakonnas,“ ütles Ansip, kelle sõnul peab esmaspäeval tööd alustav komisjon kõik asjaolud välja selgitama. „Praegu on ennatlik öelda, et neid inimesi, kes on seotud manipuleerimisega, on olnud mitu.“

Erakonna esimehe sõnul on peasekretäril ühe konkreetse inimese seletus kirjalikult olemas ja see inimene on kinnitanud oma seotust valimispettusega.

Ansip lubas, et kõik tulemused avaldatakse. Kuid praegu on tema sõnul vara ühele inimesele näpuga näidata. „Las selgitab selle inimese nime ja kõik asjalolud välja esmaspäeval tööd alustav komisjon,“ lausus Ansip.

Ansip avaldas lootust, et tema valimine erakonna esimeheks ei toimunud pettusega ja lisas, et tegelikult oleks tema esimeheks valimiseks piisanud ka ühest häälest, sest erakonna esimehe kohale oli vaid üks kandidaat.

Neid inimesi, kes saavad erakonna liikme parooli vahetada, on vähem kui 20. Senise info põhjal on üks nendest inimestest oma volitusi kuritarvitanud. Ansip möönis, et enamasti on see ikkagi piirkonna arendusjuht, kes saab neid paroole vahetada. Lääne-Virumaa arendusjuht on erakonna kodulehe andmetel Taimi Samblik.

Kui prokuratuur leiab, et on vaja uurimist alustada, siis küllap seda ka tehakse, ütles Ansip.

Reformierakonna peasekretär Martin Kukk ütles Delfile, et töörühm püüab esmaspäevaseks koosolekuks välja selgitada nii palju fakte kui võimalik.

"Konkreetsemalt on võimalik rääkida alles siis, kui kõik faktid on selged ja läbi analüüsitud," ütles Kukk. "Pisteliselt oleme kontrolli sisevalimiste kohta teinud üle Eesti. Pole alust arvata, et selliseid rikkumisi oleks toimunud teistest piirkondades."