Kallas ütles neljapäeval pärast koalitsioonikõnelusi ajakirjanikele, et uue valitsuse koosseis ja ministrikohtade jaotamine pole veel lõplikult selge.

“Kohtade jaotamisel uues valitsuse on kaks varianti, neid arutavad veel mõlema erakonna juhatused ja riigikogu fraktsioonid ning loodetavasti jõuavad erakondade delegatsioonid portfellide jagamises reedel kokkuleppele,” ütles Kallas.

Ta lisas, et lõplikult pole ka selge riigikogu juhatuse ning spiikri Toomas Savi küsimus. Mõlema erakonna juhtorganite kinnitust vajab seegi, kas mõni ministrikoht kaob.

Ajakirjandus on oletanud, et uus valitsusliit võib ühendada majandus- ning teede- ja sideministeeriumi. Meedias on viidatud ka võimalusele, et kaob regionaalministri koht, rahvastikuministri koha kohta on poliitikud oletanud, et see võib saada läbirääkimiste teemaks Eestimaa Ühendatud Rahvaparteiga (EÜRP), kui kaksikliit otsustab koalitsiooni laiendada.

Võimalik peaministrikandidaat Kallas andis aga neljapäeval mõista, et kaksikliit võib ametlikku koalitsiooni ka mitte laiendada. Ta ütles, et toetuse saamiseks valitsusele on peale kolmanda osapoole koalitsiooni kaasamise ka teisi koostöövõimalusi.

Kallas ei täpsustanud, millised need võimalused on, kuid ütles, et kaksikliit üritab saada toetust Rahvaliidult, EÜRP-lt ning mõnelt üksiksaadikult.

Kaksikliidu peaministrikandidaat Kallas on sündinud 1948. aasta 2. oktoobril Tallinnas. Ta on lõpetanud 1967. aastal kiitusega Tallinna 22. keskkooli ja 1972. aastal Tartu ülikooli rahanduse ja krediidi eriala.

Aastatel 1975-1979 töötas ta spetsialistina tollase Eesti NSV rahandusministeeriumis, 1979.-1986. aastal oli ta Eesti Hoiukassade Peavalitsuse juhataja, aastail 1986-1989 ajalehe Rahva Hääl asepeatoimetaja ja aastatel 1989-1991 Eesti Ametiühingute Keskliidu esimees. 1991.-1995. aastal oli Kallas Eesti Panga president, aastail 1995-1996 Eesti välisminister ja 1995.-1999. aastal riigikogu liige.

1999. aasta kevadel sai Kallasest võimult lahkuva kolmikliidu valitsuse rahandusminister.

Alates Reformierakonna loomisest 1994. aastal, on Kallas selle partei esimees.

Kallase abikaasa Kristi on arst, poeg Ülo töötab Hansapangas ja tütar Kaja on lõpetanud Tartu ülikooli õigusteaduskonna.

Siim Kallas valdab võõrkeeltest kõnes ja kirjas inglise, soome ja vene keelt. Vabal ajal armastab ta mängida tennist, ta huvitub välispoliitikast, teatrist ning muusikast ja armastab jalgrattaga sõita. Kallas on ka Eesti Jalgratturite Liidu president. Siim Kallas on mänginud klarnetit ja saksofoni, mullu oktoobris kinkisid kolleegid rahandusministeeriumist talle sünnipäevaks saksofoni.

Kallase vanaisa oli Teise maailmasõja eel Eesti Vabariigi esimene politseijuht ja Kaitseliidu ülem.