Sven Kirsipuu hakkab peaministrit nõustama riigi rahanduse ja majanduspoliitika teemadel, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Ta on töötanud rahandusministeeriumis alates 1997. aastast alustades maksupoliitika osakonna tollitalitusest ja majandusanalüüsi osakonna riigi rahanduse talitusest, 2008. aastal asus ta sama talituse juhatajaks. Aastatel 2008–2011 töötas ta riigirahanduse ja strateegia osakonna nõunikuna ning alates 2012. aastast fiskaalpoliitika osakonna juhataja asetäitjana. Kirsipuu on lõpetanud Tallinna Tehnikaülikooli majandusteaduskonna.

Peaministri majandusnõunikuna alustab täna tööd ka majandusanalüütik Ruta Arumäe, kes hakkab peaministrit nõustama makromajanduse alal.

Ruta Arumäe on alates 2003. aastast olnud SEB pangas makroanalüütik ning 2000–2003 majandus- ja kommunikatsioonimisteeriumi majandusanalüüsi talituse peaspetsialist. 2008. aastal kaitses Arumäe majandusteaduste teadusmagistrikraadi Tartu Ülikoolis.

Sven Kirsipuu ja Ruta Arumäe ei kuulu ühessegi erakonda.

Peaministri eelmine majandusnõunik Maris Lauri sai rahandusministriks pärast Jürgen Ligi tagasiastumist. Majandusnõunik Aare Järvan asus tööle Euroopa Komisjoni asepresidendi Andrus Ansipi meeskonnas.

Peaministri büroo ülesandeks on nõustada ja toetada peaministrit. Peaministri büroo koosseisu kuuluvad peaministri nõunikud ja abid, kes nimetatakse ametisse peaministri volituste ajaks.