Peaminister õnnitles lahkuva valitsuse nimel riigikogu XIII koosseisu liikmeid ning tänas lahkuva valitsuse ministreid Eesti rahva teenimise eest.

„Vastavalt Vabariigi Valitsuse seaduse § 10 lõike 1 punktile 1 teatan minu juhitava Vabariigi Valitsuse tagasiastumisest Eesti Vabariigi põhiseaduse § 92 punkti 1 alusel,“ ütles Rõivas riigikogu ees.

Taavi Rõivase valitsusse kuulusid haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski, justiitsminister Andres Anvelt, kaitseminister Sven Mikser, keskkonnaminister Mati Raidma, kultuuriminister Urve Tiidus, majandus- ja taristuminister Urve Palo, väliskaubandus- ja ettevõtlusminister Anne Sulling, rahandusminister Maris Lauri, siseminister Hanno Pevkur, sotsiaalkaitseminister Helmen Kütt, tervise- ja tööminister Urmas Kruuse, välisminister Keit Pentus-Rosimannus ja põllumajandusminister Ivari Padar.

Rõivase juhitav valitsus tõstis lastetoetusi ja langetas tööjõumakse. Valitsuse ülesanne oli reageerida kiiresti ka muutunud julgeolekuolukorrale – tuli tugevdada Eesti iseseisvat kaitsevõimet ning suurendada NATO ja liitlaste kohalolekut meie regioonis. Sellest tulenevalt tõsteti kaitsekulutusi 2,05 protsendile Eesti sisemajanduse kogutoodangust.

Taavi Rõivase juhitav valitsus astus ametisse 26. märtsil 2014, esimene istung toimus juba järgmisel päeval.

Kokku oli valitsuse istungeid 55, neist 5 erakorralist. Valitsus arutas 1079 päevakorrapunkti, riigikogule esitati 118 heaks kiidetud seadust ja 12 riigikogu otsuse eelnõu, kehtestati 203 määrust ja 629 korraldust ning anti arvamus 62-le riigikogus algatatud seaduseelnõule. Kabinetinõupidamisi oli kokku 43.

Reformierakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna koostatud aastane tegevusprogramm kinnitati 24. aprillil. Kokku oli valitsuse tegevusprogrammis 199 eesmärki, millest täielikult täideti 142 (71 protsenti).

Vabariigi valitsuse seaduse kohaselt jätkab ametist tagasi astunud valitsus oma tegevust ajani, mil uus valitsus on ametisse astunud.