Cannes Lionsi raames toimub sel aastal esimest korda Lions Innovation festival, millel meie peaminister üles astub. Sessiooni tuumaks on e-residentsus ja sellega seonduvad digitaalsed lahendused, inspireerimaks rahvusvahelist loovkogukonda, vahendas Best Marketing.

"Cannes'is ei huvita kedagi eestlus, vaid EELIS, mille see annab. Kõik need 12 000 inimest on üdini globaalsed nomaadid, kelle kolleegid töötavad 8000 kilomeetri kaugusel. Kui Taavi Rõivas seal auditooriumi kuulama suudab panna, suudab ta kogu maailma kuulama panna. Saali ukse taga peaks olema võimalik e-kodakondust taotleda," ütles Cannes Lionsit korduvalt külastanud reklaamiekspert Rain Pikand.

"Cannes Lions Festival of Creativity on maailma suurim loovusfestival, kus osalevad loovtööstuse parimad tegijad, rahvusvaheliste korporatsioonide esindajad ja (äri)maailma arvamusliidrid. Ülesastumine sellisel üritusel on Eestile kahtlemata suurepärane võimalus end tutvustada ning kujundada oma kuvandit innovaatilise ja edumeelse riigina," rääkis Age Mccanni strateegiajuht Tõnu Kõva.

"E-residentsus asetab Eesti teatud mõttes ühte ritta uusi ärimudeleid rakendavate globaalsete ettevõtetega nagu Facebook (maailma kõige populaarsema meediakanali omanik, mis ise sisu ei tooda), Uber (maailma suurim taksofirma, millel pole ühtegi taksot), Airbnb (suurim majutusteenuse pakkuja, mis ei oma kinnisvara) ja GrabCAD (maailma suurim inseneribüroo, kus ei tööta ühtegi inseneri). Eesti esitlemine sellises kontekstis on selle mainele üksnes hea," lisas Kõva.

Eesti esitas taotluse pärast eelmise aasta festivali lõppu

Cannes Lionsi programm pannakse kokku konkursi alusel - üle viiesaja ettevõtte võistleb 65 seminari juhtimise nimel. Maailma ärihiiud nagu Google, Apple, Microsoft, Guardian, Unilever jt võistlevad parima sisu pakkumise pärast.

Iga seminari juht valib teema ja toob oma esineja. Eesti esitas taotluse seminari korraldamiseks kohe pärast eelmise aasta festivali lõppu. Programmikomisjon hindas meie e-residentsust tutvustava idee sessiooni vääriliseks.

2014. aasta festivalil turundasid end Cannes'is nii Taani, Soome, Rootsi, India kui ka Holland. Lisaks seminari ettekandele ehitas Taani festivalipaleesse eraldi lounge'i, milles tutvustati Taanit kui tugevat disainimaad ja mille avamiseks tuli kohale nende minister. Soome riik korraldas delegaatidele ülimenuka saunapeo rannas.

Valik Cannes Lions'i esinejaid viimastest aastatest: Edward de Bono, Courtney Love, Vivienne Westwood, President Obama kampaaniameister David Plouffe, Ralph Fiennes, Jamie Oliver ja Christiane Amanpour. Festivalil on esinenud ka Bill Clinton, Kofi Annan, Al Gore ja James Murdoch.