Peaminister Taavi Rõivas lendab laupäeva pärastlõunal Ukraina presidendi Petro Porošenko kutsel Kiievisse, teatas valitsuse pressiteenistus.

Kiievis tähistatakse aasta möödumist meeleavaldustest, mille tulemusel sunniti võimult lahkuma Ukraina tollane president Viktor Janukovitš, kes paljude ukrainlaste pettumuseks oli keeldunud alla kirjutamast assotsiatsioonilepingut Euroopa Liiduga.

Peaminister Taavi Rõivase sõnul on tema osalemine Maidani sündmuste aastapäeval märk Eesti rahva toetusest oma vabadussõda pidavale Ukrainale. "Me oleme mõtetes Ukraina rahvaga ja toetame nende püüdlusi saavutada rahu, täielik kontroll oma territooriumi üle ja vabadus otsustada ise oma riigi ja rahva tuleviku üle. Praegusel hetkel on Ukraina jaoks väga oluline kogu läänemaailma solidaarsus," ütles peaminister.

Ukrainlaste poolt väärikuse revolutsiooniks nimetatud Maidani sündmuste esimest aastapäeva tähistatakse 21.-22. veebruaril. Üritused algavad laupäeval ja päädivad Euroopa väljakult algava kahetunnise mälestusmarsiga.

Aastapäevaüritustest võtavad osa paljud Euroopa Liidu liidrid. Oma osalusest on teatanud Euroopa Ülemkogu president Donald Tusk, Euroopa Parlamendi president Martin Schulz ning Euroopa Komisjoni asepresident Valdis Dombrovskis.

Peaminister naaseb Eestisse pühapäeva õhtul.