Valitsuse kommunikatsioonibüroo teatel on kohtumise peamisteks teemadeks arengud Euroopa Liidu justiits- ja siseküsimuste valdkonnas, energiajulgeoleku küsimused ja olukord Ukrainas.

Arutlusele tulevad ka Euroopa Liidu järgmise viie aasta poliitikaprioriteedid ja Euroopa Komisjoni presidendikandidaadi esitamine Euroopa Parlamendile.

Justiits- ja siseküsimuste valdkonnas määratletakse vabadusel, julgeolekul ja õigusel põhineva ala mitmeaastased strateegilised eesmärgid. Viimased justiits- ja siseküsimuste valdkonna arengut käsitlevad mitmeaastased suunised (Stockholmi programm aastateks 2010-2014) võeti vastu 2009. aastal. Uued strateegilised suunised hõlmavad piirikontrolli, varjupaiga, rände ning politsei- ja õigusalase koostöö küsimusi.

Kliima ja energiapoliitikas tehakse tippkohtumisel vaheülevaade Euroopa Liidu 2030 kliima- ja energiapoliitika raamistiku väljatöötamisest.

Ülemkogu arutab ka äsja avaldatud Euroopa energiajulgeoleku strateegiat, mis annab raamistikku olulise sisendi. Plaanitakse otsuseid kõige kiireloomulisemate meetmete kohta Euroopa Liidu energiasõltuvuse vähendamiseks. Eesti toetab energiajulgeoleku strateegias toodud eesmärke ning peab oluliseks, et Balti riikide energiaprojektid oleksid jätkuvalt esindatud Euroopa kõige prioriteetsemate projektide hulgas.

Ülemkogu teeb kokkuvõtte ka 2014. aasta Euroopa poolaasta protsessist ja Euroopa Komisjoni soovitustest liikmesriikidele struktuurireformide, tööhõivepoliitika ja eelarvete kohta.

Ülemkogu kohtumisel on kavas allkirjastada Euroopa Liidu vabakaubandus- ja assotsiatsioonilepingud Gruusia, Moldova ja Ukrainaga.