Kell 15 toimub valitsuse erakorraline kabinetinõupidamine, mille kutsus kokku peaminister Taavi Rõivas seoses nädalavahetusel Ukrainas aset leidnud sündmustega. Valitsus saab ülevaate sündmustest ning arutab Eesti võimalusi Ukraina toetamiseks, vahendab valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Nädalavahetusel šokeeris maailma Ukraina kriisi süvenemine, kui toimus raketirünnak tsiviilelanike kodude pihta Mariupolis. Ukraina teatel sai raketirünnakus surma 30 ja vigastada ligi sada inimest. Tule alla jäid nii lasteaiad ja koolid kui ka kauplused ja elumajad.

Hukkunute seas oli 17 naist, 12 meest ja üks nooruk. Viga said 49 naist, 37 meest ja üheksa last. Mitmete vigasaanute seisund on meedia teatel endiselt väga kriitiline.

Ühendriikide president Barack Obama ütles pühapäeval pressikonverentsil New Delhis, et laupäeval Mariupolis aset leidnud raketirünnaku eest kannavad vastutust separatistid ja Venemaa väed, vahendab uudisteagentuur AFP.

"Separatiste toetab, relvastab, rahastab ja koolitab Venemaa," toonitas ta.

Ka OSCE andmetel tuli raketirünnak separatistide kontrollitavadelt aladelt.

Mariupoli rünnaku ja uue vägivallalaine tõttu peavad ELi välisministrid kiiresti kogunema ja tegema agressori peatamiseks Ukrainas tegelikke otsuseid, ütles eurosaadik Urmas Paet.