„Seitsmeste uudiste“ uudistetoimetaja Sven Soiveri sõnul esialgu intervjuu tegemiseks takistusi polnud, kuid viimasel hetkel soovis valitsuse pressibüroo küsimusi ette teada. Soiver sõnul sisaldasid küsimused teemasid palgavaesusest ja vaesuses lastest, majandusseisakust ja Reformierakonna sisesest kriitikast Rõivase kohta.

Valitsuse pressiesindaja olla Soiver sõnul küsimusi nähes saatnud SMS-i, et sellised küsimused aastalõpuintervjuusse ei sobi. Telekanalil soovitati küsida julgeoleku, majanduse, sisepoliitika ja teiste teemade kohta.

Kuna telekenal soovis Rõivaselt küsida siiski enda ettevalmistatud küsimusi, loobus peaminister intervjuust sootuks.

Valitsus: intervjuu lükati edasi

Peaministri pressinõunik Helin Vaher teatas pärast uudise ilmumist Delfile, et kuna tegemist ei olnud sisulise aastalõpuintervjuuga, vaid küsiti peaministri emotsioonide kohta, lepiti samal päeval TV3ga uus intervjuu aeg kokku 5. jaanuariks, mil selliseks intervjuuks on rohkem aega.

Seega väide, et peaminister loobus intervjuust, ei vasta tõele, ütles Vaher.

"Kui tavaliselt on intervjuu teema ette teada, siis mahukate aastat kokku võtvate intervjuude puhul on tavapärane, et enne arutatakse ajakirjanikuga omavahel märksõnade tasemel teemad läbi. Küsimusi ei ole võimalik ette kokku leppida, need tekivad intervjuu käigus," selgitas peaministri pressiesindaja.

Intervjuud lepib kokku valitsuse kommunikatsioonibüroo, mitte peaminister, lisas ta.

Soiver: Rõivasele ei meeldinud teemad

Soiver selgitas peale valitsuse kommentaari, et 23. detsembriks oli kokku lepitud intervjuu Rõivasega. 22. detsembril helistati talle valitsuse kommunikatsioonibüroost ja küsiti intervjuu küsimusi. Soiver saatis neile teemad, millele järgnevalt tahtis kommunikatsioonibüroo täpsemalt teada, mida peaministrilt küsitakse. Soiver täpsustas teemasid, aga keeldus täpsete küsimuste ette ütlemisest.

Pool tundi enne intervjuuks kokkulepitud aega andis kommunikatsioonibüroo teada, et Rõivasega arutati teemasid ja leiti, et need on siiski "liiga kollased" ja ei sobi aastalõpuintervjuuks. Uue intervjuu aeg lepiti kokku 5. jaanuariks, aga ka sel juhul jäi Soiveri mäletamist mööda üles teema, et kommunikatsioonibüroo tahab ka enne uue aasta intervjuud küsimusi arutada.

Soiverile ei öeldud, millised teemad täpselt Rõivasele meelt mööda polnud.