„Teie hinnang, et Varssavis sündivad otsused on järgmine samm NATO heidutushoiaku tugevdamisel ning protsessid peavad jätkuma, on meie jaoks väga oluline. Ma soovin, et teie seisukohta toetavad kõik tippkohtumisele saabuvad riigipead,“ ütles Taavi Rõivas valitsuse kommunikatsioonibüroo vahendusel.

Peaminister selgitas, et Eesti läheb juulis Varssavi selge seisukohaga, et NATO tippkohtumisel tehtavad otsused ei tohi jääda ühekordseteks hädaabimeetmeteks, vaid peavad kinnistuma alliansi püsiva poliitikana.

„Meil on Varssavis kaks eesmärki. Esiteks, põlistada 2014. aasta septembris Walesi tippkohtumisel heaks kiidetud tegevused, mille järgi NATO kohaolek on uus normaalsus, ja teiseks, et liitlasvägede kohalolek Eestis suureneks,“ rääkis Taavi Rõivas.

Peaminister tutvustas kindral Mercier´ile Eesti valitsuse kogemusi märtsis toimunud NATO kriisireguleerimisõppuselt, millest võtsid üheaegselt osas NATO peakorter, sõjalised väejuhatused ja ka teiste liikmesriikide pealinnad. Samuti räägiti Eesti digitaalsest ühiskonnast ja küberkaitse olulisusest, milles kindral Mercier tõstis esile Eestil väärtusliku kogemuse. Mõlemas teemas pidas kindral Mercier oluliseks, et Eesti oskuste ja teadmistega arvestataks NATO-s veelgi rohkem.

Prantsuse õhuväekindral Denis Mercier juhib 2015. aasta septembrist Ameerika Ühendriikides Norfolkis asuvat NATO arendusväejuhatust, mis on üks kahest NATO strateegilisest väejuhatusest. Arendusväejuhatus vastutab NATO arendus- ja ümberkorraldustegevuse ning väljaõppe eest.