"Ma kuulasin majutuskeskuses elavate inimeste lugusid ja nende lugude ühisosa on põgenemine sõja eest, unistus oma kodust ja töökohast ning hirm võõraviha eest," rääkis Rõivas ning kinnitas, et Eesti riik kaitseb kõigi siin elavate inimeste õigusi. "Mitte keegi ei peaks end Eestis ebaturvaliselt tundma," vahendas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Peaminister ütles majutuskeskuses elavate inimestega rääkides, et maja süütamine, kus magavad pered koos lastega, on ebainimlik kuritegu ning see tuleb ühemõtteliselt hukka mõista.

Rõivas tänas ka päästetöötajaid, kes sündmusele väga kiiresti reageerisid ja hoidsid ära kõige hullema. "Loodan, et politsei selgitab süütaja kiiresti välja," ütles Rõivas.

Esialgsetel andmetel on tegemist süütamisega.

Varjupaigataotlejate majutuskeskuse põlengu asjaolude selgitamiseks alustati ka kriminaalmenetlust.

Täna öösel pandi Lääne-Viru maakonnas Väike-Maarja vallas Vao külas põlema varjupaigataotlejate majutuskeskuse välissein.
3. septembril kell 04.31 teatati Häirekeskusele tulekahjust Väike-Maarja vallas Vao külas Pargi tänaval Varjupaigataotlejate Majutuskeskuses.

Päästjate kohale saabudes olid inimesed majast evakueeritud, suitsu tuli maja otsaseina fassaadi alt. Kustutustööd lõpetati kell 05.44.

Majas oli põlengu tekkimise ajal üle poolesaja inimese, kellest 13 on lapsed.

Praegu tegeleb politsei juhtunu kohta info kogumisega. Kõigil, kellel on juhtunu kohta informatsioon, palutakse ühendust võtta politsei telefonil 322 2674 või 5196 4661.

Vao külas asuvas varjupaigataotlejate majutuskeskuses elab üle 70 inimese.

Jaga
Kommentaarid