Peaminister Rõivas ütles tudengitele, et nende põlvkonnal on praegu kõige paremad võimalused, nii õppimiseks kui karjääri planeerimiseks, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

"Kõige kindlam viis saada hea töö, on omandada kõrgharidus," ütles Rõivas ja lisas, et haridus ja teadmised on kõige kindlam kapital, mida üks ellu astuv noor saab enda heaks koguda.

Vestluses ametist lahkuva Narva kolledži rektori Katri Raikiga jäi kõlama mõte, mida ka erinevad uuringud kinnitavad, et eesti keele staatus on tööturul ühe konkurentsivõime osana tõusnud. "See kinnitab seda, et vene emakeelega noorem põlvkond on aina enam hakanud mõistma eesti keele oskuse vajadust ning see on aidanud neid ka tööturul paremini hakkama saada," ütles Rõivas.

Peaminister külastas ka Narva kordonit ja piiripunkti, kust ta sai hea ülevaate viimastest arengutest Eesti idapiiril. "Sain kinnitust, et Eesti idapiiri valvamine on viimase aasta jooksul muutunud tõhusamaks ja meie piir on hästi kaitstud," ütles peaminister.

"Mul on hea meel, et investeeringud töötingimuste parandamisse ja varustusse on andnud käegakatsutavaid tulemusi," ütles Rõivas ning lisas, et selle heaks näiteks on kas või uued piirivaatlusseadmed, mis on muutnud piiril toimuva oluliselt paremini jälgitavaks.

Samuti astutakse oluline samm edasi piiriületamise turvalisemaks ning mugavamaks muutmisel - juuli keskel valmib Narva piiripunkt, kus toimub ligi 3,2 miljonit piiriületust aastas, moodustades ligi 60 protsenti kõikidest piiriületustest Eestis. "Kõik see on osa idapiiri väljaehitamisest, mis muudab Eesti turvalisemaks," märkis Rõivas.

Peaminister tunnustas ka Narvas töötavaid piirivalvureid ja politseinikke ning ütles, et tänu nende professionaalsele tööle on Eesti piir hästi kaitstud ja kord tagatud.