“Veel paar nädalat tagasi olime kokkuleppele väga lähedal, aga pärast referendumit on Kreeka olukord palju raskem,” ütles peaminister Rõivas. “Tsiprase valitsuse lootus, et referendum annab Kreekale läbirääkimistele tugevamad positsioonid, on ekslik. Referendum ei asenda reforme ja paari nädalaga on Kreeka majandusolukord oluliselt halvenenud,” lisas Rõivas.

Seepärast võivad järgmised ettepanekud, mida Kreeka valitsus peab tegema, olla nende jaoks palju raskemad. “Ma olen üllatanud, et Kreeka valitsus pole omapoolseid ettepanekuid juba esitatud. Eesmärk on Kreeka majanduse kasv ja selle nimel on Kreeka valitsusel veel rohkem vaja pingutada,” ütles Rõivas.

Rahandusminister Sven Sester  ütles samuti, et Kreeka on palju aega kaotanud ja palju tööd on veel ees. „Kuulasime Kreeka ülevaadet olukorrast ja ootame uusi usaldusväärseid ettepanekuid reformideks, millega saaks edasi töötada. Reforme on Kreeka majandusel jätkusuutlikkuse taastamiseks vaja igal juhul, praegu on puudu ka usaldusest sealse valitsuse viimase aja tegevuse vastu,“ ütles rahandusminister Sven Sester. „Kreeka on väga palju aega kaotanud ning nende aitamiseks on alles väga vähe võimalusi, tööd on aga veel palju ees,“ sõnas Sester ministeeriumi teatel.

Kreeka teine abiprogramm Euroopa Finantsstabiilsuse Fondist (EFSF) lõppes eelmisel nädalal, viimane ülevaatus ja viimased väljamaksed programmist jäid tegemata. Kreeka jättis seejärel tegemata laenumakse Rahvusvahelisele Valuutafondile.