“Täna on kõigi eestlaste pilgud pööratud just Hiiumaale. Esimest korda Eesti ajaloos peetakse võidupäeva paraad sellel kaunil Eestimaa saarel,” ütles peaminister Rõivas Kärdlas Teises maailmasõjas hukkunud hiidlaste mälestusmärgi juures ning lisas, et võidupüha paraad Hiiumaal, meretagusel saarel, on ehe märk sellest, et Eesti on üks tervik, üks riik.

“Ja mis veelgi tähtsam: see on kinnitus, et Eesti kaitse on kindel ükskõik, millises Eesti punktis – Kärdlas, Narvas, Mäetaguse külas. Ja tegelikult igas Eesti peres,” sõnas Rõivas.

Peaministri sõnul kannavad rahva tahet selle rahva liikmed, kes on valmis igal hetkel ja igas olukorras oma maad, oma rahvast, oma inimest kaitsma.

„Me hoiame oma südames ka neid, kes peavad tänase pidupäeva veetma eemal oma perekonnast ja lähedastest,“ ütles peaminister.

„Olete ehk märganud seda kollast linti kuuerevääridel. Kanname seda oma kaasmaalase – Eston Kohveri – toetuseks ja lootuses, et õiglus võidab ühel päeval. Ja kinnituseks Estoni perekonnale ja töökaaslastele, et te ei ole selles võitluses üksinda,“ sõnas peaminister oma pöördumises.

„Tänasel päeval mõtleme tänutundega ka kõigi nende Eesti ja liitlaste kaitseväelaste peale, kellega koos me tagame julgeolekut nii siin kodus kui välismissioonidel,“ sõnas Rõivas ning lisas, et paljud, ülekohtuselt paljud, on pidanud jätma selles töös ja võitluses oma elu.