Peaminister Rõivas ütles kohtumisel, et Gruusia ei ole Eesti jaoks mitte ainult oluline partner näiteks kaitsealases koostöös ja kultuuri valdkonnas, vaid ka sõber. Parim näide kinnitamaks suurepärast koostööd on ühisfilmi Mandariinid saatnud edu, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Samas on peaministri sõnul veel palju kasutamata potentsiaali majanduskoostöös. “Kahe riigi kaubavahetuse osatähtsus Eesti väliskaubanduseses on praegu väga väike. Loodan, et Eesti äridelegatsiooni visiit Gruusiasse annab majandussuhetele uue hoo sisse,” ütles Rõivas.

Kohtumisel räägiti ka muutunud julgeolekuolukorrast Euroopas ning võimalustest sellele vastata. Peaminister Rõivas rõhutas, et Eesti toetab Gruusia territoriaalset terviklikkust ja õigust ise otsustada oma tuleviku üle.

Rõivase hinnangul on Gruusia edusammud NATOga integreerumisel olnud märkimisväärsed. “Gruusia võib arvestada Eesti kindla toetusega nii lõimumisel Euroopa Liidu kui ka NATOga,” ütles Rõivas ning julgustas peaminister Irakli Garibashvilit edasi liikuma vajalike reformidega ning hoidma dialoogi rahvusvaheliste organisatsioonidega.

Peaminister Rõivas kinnitas, et Eesti jagab hea meelega oma reformikogemusi. “See on meie kohus ja rõõm, sest kõik, mida oleme teinud, oleme tenud oma riigi heaks, mitte normide täitmiseks ning see on andud meile väga hea kogemuse, mida jagada,” märkis Rõivas.

Peaminister Rõivas märkis, et Gruusia assotsiatsioonilepingu allkirjastamine oli oluline samm edasi ning avaldas lootust, et Riias toimuval idapartnerluse tippkohtumisel tuleb Gruusia Euroopa Liiduga ühienemise jutuks.

Peaminister Rõivas kohtub täna ka Gruusia parlamendi spiikri David Usupashviliga ning homme Gruusia presidendi Giorgi Margvelašviliga. Peaministrit saadab Gruusias 26-liikmeline äridelegatsioon, kelle osalusel toimub teisipäeval Eesti ja Gruusia ettevõtjate ärifoorum.