Siseminister Andres Anvelti tagasiastumise uudis jõudis peaminister Jüri Rataseni täna täpselt kell 14.30, kui ta sai valitsusliikmelt vastava sõnumi.

Küsimusele, kas see oli valitsusjuhi jaoks üllatus, vastas Ratas mõtlikult: "Jah".

"Ma olin Andresega laupäeva õhtul Eesti politsei 100. aastapäeval. Me olime koos samal õhtul veel ka Harku valla esmamainimise 150. aastapäeval," rääkis Ratas.

"Kõigepealt ma soovin Andresele aitäh öelda. Ta on seisnud oma siseturvalisuse valdkonna eest, ta on seisnud politsei ja päästeametnike palkade eest, paremate töötingimuste eest. Ja loomulikult soovin jõudu tervise kosumisel!"

"Tervisega nalja ei tehta," tõdes Ratas. "Igal juhul ma rahuldan tema palve [ametist tagasi astuda - toim]," ütles Ratas.

"Mis nüüd edasi, eks sotsiaaldemokraadid peavad uue siseministri välja pakkuma. Juba olen selles osas sotsiaaldemokraatide juhi Jevgeni Ossinovskiga rääkinud, kuid kandidaate veel ei ole," sõnas peaminister lisades, et ootab uue ministri nime võimalikult kiiresti.

Siseminister Andres Anvelt teatas täna, et astub ministri kohalt tagasi ega kandideeri tuleval aastal riigikogu valimistel. Anvelt lahkub poliitikast ega lähe enne valimisi alles jäänud veidi rohkem kui kolmeks kuuks riigikokku. Lahkumise põhjus on sügavalt isiklik – tervis.