"Süürias toimunud keemiarünnak tsiviilelanike vastu on räige rahvusvahelise õiguse rikkumine. Rahvusvaheline üldsus ei saa loomulikult jätta siin reageerimata. Samal ajal kõik katsed leida Süüria konfliktile rahumeelne lahendus ÜRO Julgeolekunõukogus on Venemaa vastuseisu tõttu paraku ebaõnnestunud," lausus Ratas. "USA sekkumine lähtus meie info põhjal eelkõige eesmärgist tõkestada sõjalise infrastruktuuri kasutamine Assadi režiimi inimsusevastasteks- ja sõjakuritegudeks."

Peaministri sõnul on USA administratsioon kinnitanud, et tegemist oli ühekordse aktsiooniga. "Nüüd on küsimus selles, mis on Assadi järgmine samm ning kuidas käitub Venemaa. Keemiarünnak näitab, et katsed keemiarelva täielikuks väljaviimiseks Süüriast on ebaõnnestunud."

Kommenteerides Euroopa Parlamendi saadiku Yana Toomi väljaütlemisi rõhutas Ratas, et kogu valitsus kannab koos vastutust Eesti riigi juhtimisel. "Valitsuse liikmete pädevuses pole alust kahelda. Tunnustan välisminister Sven Mikseri tegevust Eesti välispoliitiliste huvide kaitsmisel ja edendamisel."

Keskerakonna liige Toom nimetas USA õhurünnakuid toetanud Mikserit "lolliks".

Ratas lisas Delfile, et ei nõustu Toomi kriitikaga Mikseri kohta. "Sven Mikseri puhul on tegemist tubli ja võimeka välisministriga, kes on tänases valitsuses tööd teinud hästi ja toimekalt. Ainuüksi minu lastetuba ei luba mul ühelegi inimese kohta kasutada selliseid sõnu nagu kasutas Toom," ütles Ratas.

"Süüria konflikt on kestnud lubamatult kaua ning humanitaarkriis võtnud tohutud mõõtmed. Hukkunud on ligi pool miljonit inimest, üle viie miljoni inimese on paguluses teistes riikides, riigis on 13,5 miljonit sisepõgenikku. Rahvusvaheline üldsus peab otsustavalt töötama Süüria kriisi lahenduse nimel ning jõudma lõpuks reaalse tulemuseni," lausus Ratas.

"Vajame lahendust ilma keemiarünnakuteta, kus süütud inimesed, sealhulgas lapsed hukkuvad ning sõjakurjategijad tuleb võtta vastutusele."