"Peaministrina ma teda karistama ei hakka," kinnitas Ansip valitsuse pressikonverentsil. Ta lisas, et teda paneb hämmastama, kui kaugele ühe riigi naeruvääristamine võib veel minna.

Ansip selgitas, et tema silmis on Sergei Markov lihtsalt üks kloun, kelle tegusid Eesti ajakirjandus muudkui võimendab. "Mis siis juhtus? Eesti riigis üks minister võtab kätte ja paneb ühe klouni Schengeni viisakeelu nimekirja," rääkis peaminister, soovitades ajakirjanikel lugeda Delfist Manona Parise artiklit. Inimene ükskord väitis, et ta teadis, kes on küberrünnaku korraldamise taga, pärast on ta aga kümneid kordi väidet eitanud ja öelnud, et ei tea asjast midagi.

"Meil tehakse temast suur kangelane, antikangelane õigemini," pahandas Ansip. Ilma igasuguse aluseta on ta pandud Schengeni sissesõidukeelu nimekirja. Kui hakata üht lollust klaarima, siis see muudetakse riigisaladuseks, jätkas ta. "Mis saladus see on?" kurjustas Ansip. Ja siis leitakse, et veel üks on rääkinud nn saladusest ja tehakse sellest peaaegu kurjategija.

"Minu silmis on see suur kahetsuväärne klounaad, mis vaja ükskord ära lõpetada. Aga ma ei näe lõppu tulemas - allikakaitseseadus olla väidetavalt kah klounaadi tõttu tehtud. Kuhu me oma foobiatega, pseudokangelaste tekitamisega välja jõuame? Aeg on ükskord ärgata ja anda asjale adekvaatne hinnang," sõnas Ansip.

"Lollus sai tehtud ja viga tuleb parandada!" põrutas Ansip. Ta tsiteeris Manona Parist, kelle teada korraldasid küberründajad oma tegusid nii, et vajutasid mitu korda Enter-klahvi. "Noh, Eesti vaenlane number üks või kui ma lehti loen, siis selline mulje jääb," jätkas Ansip. "No kaua me tola siis mängime siin - aga ei, uurimisasutused töötavad ja.. Edu! Palju õnne!"

"No ja nüüd sai vaene justiitsminister järjekorde kottimise osaliseks," lisas rahandusminister Jürgen Ligi.

Ma ei tahaks seda teemat enam haipida, oli Ansip nördinud. "Ma lihtsa riigi kodanikuna vaatan, mis järgneb? Kui kihvtilt veel paneme?" lõpetas Ansip.