„Pealtnägija“ tutvustas kolmapäeval lugu sellest, kuidas Tallinna lähistele kohtutäituri oksjonilt majaosa ostnud noor pere pole üle poole aasta oma uude koju sisse saanud, kuna sealne üürnik Roostalu ei suvatse lihtsalt lahkuda. Naine on endise omaniku ja praeguste omanike sõnul maksmata jätnud nii kommunaalmakseid kui ka üüri.

Roostalu vaidlustas kohtus üürilepingu lõpetamise ning kuna kohus pole veel otsust langetanud, siis elab ta teistele inimestele kuuluvas majas lihtsalt edasi. Sealhulgas väidavad maja praegused omanikud, et nad peavad Roostalu eest maksma isegi kommunaalmakseid.

„Tundub, et omanikul oli selle arendusega äriplaan, et majakarp valmis ja üürnikud sisse ning lubada see hiljem välja osta. Ükski üürnik ei ole elanud seal majas mõttega, et see on rendimaja. Ka mina olen teinud juurdeehitusi, kuskil 20 000 euro eest,“ rääkis Roostalu täna TV3 Seitsmestele Uudistele.

Roostalu sõnul teadsid noored, kes kohtutäituri oksjonilt majaosa ostsid, et käimas on kohtuvaidlus ning nad oleksid pidanud arvestama, et probleemivabam oleks seda maja mitte osta.

Maja omanike poolset sisenemist nimetab ta täielikuks omavoliks.
„Kodu tekib sel hetkel…seal, kus on inimese asjad ja elamine seatud. Sellele perele oli soov, et see oleks nende kodu, kuid see ei olnud veel nende kodu,“ leiab Roostalu.