ETV saade „Pealtnägija“ kirjeldas juhtumit, mille juured ulatuvad 1990-ndatesse.

Puhkid usaldasid Soosalule neile tagastatud EVPde ja kinnisvara haldamiseks loodud firma juhtimise. Viimane otsustas toonasest Hansapangast firma nimele laenatud 9 miljonit krooni panna Puhkide teadmata enda kasuks teenima.

Soosalu kasutas seda raha ühe Rataskaevu tänaval asuva maja ostmiseks, lootuses see hiljem kasumiga maha müüa, kuid tehingu ärajäämine jättis ka Puhkide seljatagant võetud raha maja alla kinni.

Täna nõuab Swedbank kunagi Hansapangast võetud üheksat miljonit krooni tagasi, kuid raha pole enam ei Puhkide pärijatel ega ka Soosalul. Sestap läheb pank laenu tagatise kallale, milleks ongi Puhkidele kunagi tagastatud kinnisvara Tallinnas.

Panga hinnangul usaldasid Puhkide pärijad Soosalu liialt, kui andsid talle oma pärandi haldamiseks loodud firmas piiramatud volitused tegutsemiseks.

Ehkki asi on kohtus, ei ole Puhkide pärijatel suurt lootust ja nad nimetavad Soosalu skeemitamist ebaeetiliseks äriks, millega ta tegi paljaks kaks vanainimest.

Kunagi Eesti esirikaste edetabelis olnud Soosalu ettevõtted on tänaseks pankrotis ja tema isiklik pankrot algatamisel.

Soosalu saatis veel eile õhtul "Pealtnägijale" lühikese kirja. "Kahjuks juhtus nii, et paljud minu projektid ebaõnnestusid ja olen jäänud mitmetele võlgu, sealhulgas Puhkidele ja pankadele. Vabandan, et nii läks. Praegu viiakse läbi kriminaaluurimist, pooleli on tsiviilvaidlus, seetõttu ei pea võimalikuks täpsemalt kommenteerida," tunnistas Soosalu.