Põhja prefektuuri majanduskuritegude talituse juht Roger Kumm rääkis ETV saatele „Pealtnägija“, et aasta tagasi hakkasid politseisse pöörduma isikud murega, et nende nimel on võetud laenu kiirlaenufirmadest või vormistatud erinevat liisingvara ja nemad ei tea sellest midagi, vahendas ERRi uudisteportaal.

Uurijail kahtlus, et paljud kodutud, vanurid ja muud raskel järjel inimesed võivad alles nüüd avastada, millisesse võrku on nad lasknud end kiskuda.

Skeem, kuidas kurjategijaid omale tankiste värbasid, on ühtpidi unikaalselt nahaalne, kuid teisalt imelihtne: noormehed sõitsid autoga mööda tänavat ja kui märkasid, et mõni isik vastab nende ootustele, siis nad peatusid, rääkisid temaga ja pakkusid võimalust raha teenida.

Kui ohvri pangakonto oli toimiv ja laene polnud, siis küsiti ID-kaarti või rahastati dokumendi taotlemist. Kui tänavalt värvatud töötul või vanuril oli pangakonto, ID-kaart ja PIN-koodid, siis võeti need enda kätte ja telliti sinna erinevatest kiirlaenukontoritest nii palju krediiti, kui vähegi võimalik.