Tõnis Mägi loobus oma etteastest, kuna ilmnes, et tegemist ei ole mitte Korea suursaatkonna korraldatavate kultuuripäevadega, vaid hoopis ühe ususekti propagandaüritusega.

„Mulle öeldi selge sõnaga, et tegemist on Korea Vabariigi saatkonna poolt rahastatud üritusega,“ ütles legendaarne laulja "Pealtnägijale". „Kuna tegelikult see nii ei ole, siis järelikult on mulle valetatud. Seega ei kavatse ma sellel üritusel osaleda.“

Ka Bentonil ei olnud enne "Pealtnägija" sekkumist õrna aimugi, millesse ta end mässinud on. „Korea saatkond ei olegi selle üritusega seotud? Huvitav, sest just nii väitsid nad ka minule,“ viitab ka Benton kultuuripäevade korraldajate ebasiirusele. „Kuna mul on nendega juba leping sõlmitud, siis teen oma pooletunnise kontserdi ära.“

"Pealtnägija" tuvastas, et ürituse peaesinejat, pastor Jaerock Leed peetakse Aasia ühe ekstreemseima sekti Manmin juhiks ning tema kogudus on välja heidetud Korea Kristlikust Nõukogust. Vaatamata sellele toetavad üritust teiste seas ka Kristiine, Pirita ja Mustamäe linnaosavalitsused, kuid mitte Lasnamäe linnaosavalitsus.

Lasnamäe linnaosa vanem Kalle Klandorf ütles pärast Lee tausta uurimist, et üks linnaosa ei peaks promoma mingisugust ususekti.

Eeloleval nädalavahetusel toimub Saku suurhallis kahepäevane festival „2010 Lõuna-Korea kultuuripäevad Eestis“, mille eesmärk on lähendada kahe teineteisest kaugel asuva riigi kultuurilisi sidemeid, samuti tutvustada Eesti ja Korea vaimseid väärtusi, seisab korraldate saadetud pressiteates.

Festivalil astuvad teiste seas lavale muusikud Dave Benton ja Tõnis Mägi, teatasid korraldajad. Eesti Taekwon-Do Liit näitab Korea võitluskunsti ja tutvustab taekwon-do hinge ja ilu. Lisaks kuuluvad festivali kultuuriprogrammi erinevate Korea tantsu- ja teatritruppide etteasted.

Festivali erikülaline on doktor Jaerock Lee Lõuna-Koreast, kes teeb ettekande teemal kristluse mõjust Korea poliitika-, majanduselu-, ühiskonna- ja kultuuriarengule. Doktor Jaerock Lee on Lõuna-Korea Püha Manmini keskkiriku vanempreester ja on korduvalt esinenud erinevatel
festivalidel üle kogu maailma. Oma tegevuse eest paljudes riikides, sh Ameerika Ühendriikides, andis USA president Barak Obama 2010. aasta oktoobris Jaerock Leele üle presidendiauhinna „Vabatahtlikus tegevuses osalemise eest“.

Samuti külastab festivali raames Eestit USA välisminister Hillary Clintoni nõunik Ida-Europa küsimustes Michael Morgulis.

Eesti rahvusringhäälingu vahendusel kantakse Tallinnas toimuv festival üle enam kui 200 riigi televisioonis, mis esitleb kogu maailmale Tallinna kui Euroopa 2011. aasta kultuuripealinna.

Festivali korraldaja on Manmin korporatsioon koostöös Lõuna Korea ühiskondlike organisatsioonidega. Festivali korraldamist toetavad Rahvusvaheline Rahvuskultuuride Ühenduste Liit Lüüra, Eesti Taekwon-do Liit, Tallinna sotsiaalkeskus ja Kristiine, Pirita ning Mustamäe linnaosa valitsus.