Valga endisele linnavolinikule Uppinile (49) kuuluv firma Valga June osutas aastaid teenust kümnele kortermajale Valgas, kuid segastel asjaoludel kadus inimeste kommunaalraha ning õhus on kahtlus, et seda raha võidi kantida Keskerakonna valimiskampaaniasse, vahendavad ERR Uudised ETV saadet "Pealtnägija".

"Pean vist ilmselt kellelegi pettumuse valmistama, kui ütlen, et ma ei ole varas, ma ei ole pätt ja raha ma kantinud ei ole," ütles Uppin.

Uppini haldusfirma korjas raha elektri, sooja, vee, prügi ja remondi eest ning klaaris ise võlgu jäänud korteriomanikega. Kuid juba 2008. aasta lõpul tekkisid esimesed kahtlused, et kõik raha ei jõua sinna kuhu vaja.

"Keskerakondlase Endel Uppini ettevõtte Valga June pankrot ja segadused tema firma võlgadega ei ole Keskerakonnaga mitte mingil viisil seotud," teatas Keskerakonna peasekretär Priit Toobal kommentaariks.

"Endel Uppini puhul on tegemist erakonna piirkonna organisatsiooni juhiga ja nimetada teda Keskerakonna tipp-poliitikuks on ajakirjanduslik liialdus," lisas peasekretär.

"Endel Uppin on oma vigu ettevõtte juhtimises tunnistanud ja kannatanute ees avalikult vabandanud. Samuti on Uppin teatanud, et paneb erakonna piirkonna juhi ameti sel laupäeval maha," lõpetas Toobal.